Xindao reklamprodukter nu med antimikrobiellt skydd

Publish date: 5 Jul 2021

Xindao, internationell leverantör av reklamprodukter och tillbehör, har lanserat ett nytt sortiment av produkter skyddade med Biomaster antimikrobiell teknik. Det nya sortimentet innehåller to-go kaffemuggar, trådlösa 3W-högtalare, 6-i-1 antimikrobiella kablar och en powerbank i fickformat – alla med antimikrobiellt skydd dygnet runt.

Dessa Xindao-produkter har testats enligt ISO 22196 av oberoende mikrobiologiska laboratorier. Varje artikel innehåller också Verimaster produktverifiering som är en spårningsteknik som säkerställer att produkter kan kontrolleras efter produktion för att garantera att de har behandlats med Biomaster-teknik.
 
 Xindao levererar också XD Design ansiktsmask behandlad med Polygiene ViralOffTM, antimikrobiell teknologi från Polygiene. ViralOff är en behandling av textilier som reducerar mikroorganismer med över 99% på två timmar*.

Xindao är ett nederländskt företag baserat i Rijswijk, Nederländerna med en stark närvaro i Kina och kontor i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Shanghai och USA och levererar till över 4000 reklamproduktsdistributörer bara i Europa.

Antti Boeschoten, produktchef från Xindao säger: “På Xindao värdesätter vi tillförlitliga material som kan spåras – att välja Biomaster med Verimaster tracer var den perfekta lösningen för våra produkter. Vi vill kunna förse våra kunder med säkra produkter och kunna garantera materialets ursprung och kvalitet”.

”Det här är ett bra exempel på ett europeiskt samarbete med ett företag som även har en stark närvaro i Kina. Vi ser många möjligheter inom segmentet reklamartiklar där både Biomaster och Verimaster tillför betydande värde till produkterna. Lägger man till den Polygiene ViralOff-behandlade XD Design masken, så har vi ett bra exempel på hur vi kan leverera antimikrobiellt skydd för alla slags ytor och material, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.Xindao utsågs även till Årets leverantör 2019 på den senaste Merchandise World före pandemin – Storbritanniens ledande och största internationella handelsutställning för reklamvaror.

För mer information besök Xindaos webbplats.

* Reducerar över 99% av specificerade mikroorganismer inom 2 timmar på utvalda material. Test enligt internationell standard ISO18184:2019 på SARS-CoV-2, H3N2, H1N1.

Polygiene ViralOff skyddar inte mot sjukdom utan skyddar det behandlade materialet.

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialistkompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns konsumentprodukter, offentliga utrymmen, samt i sjukhusmiljöer och annat. 

Presskontakt Addmaster 
Sandrine Garnier, Managing Director, sandrine.garnier@addmaster.co.uk
+44 (0) 7949 841 497

Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, VD, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab
Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Addmaster
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla tillämpningar.
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection e-post info@addmaster.co.uk eller besök 
www.addmaster.co.uk

Om Polygiene
 Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.