USWE väljer Polygiene-teknologi i nya löparvästar

Publish date: 24 Jun 2021

Outdoor- och sportmärket USWE inleder ett samarbete med det svenska företaget Polygiene®
för att tillhandahålla löparvästar som förhindrar lukt och håller längre. USWE specialiserar sig
på bounce-free ryggsäckar och hydration packs för bland annat mountainbike, löpning, skidåkning och motorsport. De utökar nu sitt Pace sortiment av avancerade löparvästar, med Pace 2 och Pace 8, under våren/sommaren 2021.

Båda västarna har USWE:s patenterade No Dancing Monkey™ Vest Harness System, som håller västen tight mot kroppen samtidigt som den tillåter ett komplett rörelseomfång och inga begränsningar för andning under höga aktivitetsnivåer, vilket innebär längre och bekvämare turer.

Dessutom behandlas västarna i Pace-serien med Polygiene BioStatic™ Stays Fresh technology som hämmar tillväxten av luktskapande bakterier och stoppar lukten permanent, innan den uppstår. Det minskar därför antalet gånger en produkt behöver tvättas eller rengöras, vilket sparar energi, tid och pengar, samt förlänger ryggsäckens livslängd.

“För USWE är hållbarhet viktigt i alla aspekter som rör vårt företag. Vi tittar på detta första projekt tillsammans med våra vänner på Polygiene som det första av många spännande projekt tillsammans för att verkligen göra skillnad. Polygiene-behandlingen av vår serie av löparvästen Pace kommer att förlänga livslängden på våra produkter och minska deras miljöpåverkan avsevärt. Vi är glada över att kunna ge våra kunder möjlighet att delta i detta projekt och vi ser fram emot att ta del av deras feedback på produkten”, säger Jacob Westerberg, VD för USWE.

USWE har en stark global närvaro, där den amerikanska marknaden står för cirka 60% av försäljningen, följt av Norden med 16%, övriga Europa 12% och resten av världen 12%.

Då företaget vill expandera verksamheten ytterligare görs det nu en börsintroduktion, där bolaget idag (24 juni) ansluter sig till Nasdaq First North Growth Market.

Ulrika Björk, Polygiene VD, kommenterar: “USWE har ett unikt erbjudande tack vare deras patenterade och användarvänliga harness-system för ryggsäckar och hydration packs. Vi delar samma värden när det gäller hållbarhet och förlängd livslängd på utrustning, vilket innebär att användarna kan utnyttja produkter till fullo under högintensiva aktiviteter, i många år framöver. Vi ser fram emot att vara en del av deras framtida resa och önskar dem lycka till med introduktionen på Nasdaq First North Growth Market idag.”

Se film: Join the Stays Fresh movement

Om USWE
USWE (“you-swii”) grundades 2007 och designar bounce-free ryggsäckar och hydration packs för mountainbike, trail running, speedhiking, skidåkning och terrängmotorcykelåkning. Den unika formen och fjädringen av vår patenterade, prisbelönta harness-design – NDM™ (No Dancing Monkey™) erbjuder full rörlighet och andningskapacitet, med en rad förpackningsstorlekar och stilar för att bära utrustning och nödvändigheter för alla sorters actionsporter. Vi har byggt alla USWE-västar med stor uppmärksamhet på detaljer och erbjuder mångsidighet, komfort och justerbarhet som resulterar i en perfekt passform för varje individ och behov. Vårt växande utbud av ryggsäckar inkluderar dagsryggsäckar, vätske-höftbälten, förvaring, skydd och pendlarryggsäckar. Läs mer på https://www.uswe-sports.com.

Mediakontakt USWE
Karl-Johan Engdahl, Marketing Director, USWE Sports AB, karl@uswe-sports.com, +46 706-352106

Mediakontakt Polygiene
Ulrika Björk, VD, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, 
kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

Om Polygiene

Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.