Traditionella indiska plagget kurti nu tillgängligt med Polygiene ViralOff teknologi

Publish date: 19 Jul 2021

Igyne fashion, indisk producent av kurtis och andra traditionella indiska plagg lanserar nu för första gången kurtis med Polygiene ViralOff[TM] antimikrobiell teknik, med start sommarsäsongen 2021. Produkterna distribueras via webbbutiker, detaljhandel – både egen och annan, samt via grossistled som täcker hela Indien. Produktion är planerad för kommande säsonger med ökande volymer.

“Vi har valt Polygiene ViralOff-teknologi* för att tillföra värde till våra olika produkter. För oss spelar Polygienes hållbarhetsfokus en nyckelroll, liksom den pålitliga servicen och den genomgående höga kvaliteten. Vi har sett en ökad efterfrågan på produkter med antimikrobiell effekt under pandemin, men ser behov även efter pandemin”, säger Abhay Dahale, grundare av Igyne fashion.

”Potentialen är stor för den här typen av plagg som ofta används i Indien, liksom hela södra Asien. Efterfrågan på antimikrobiella textilier har ökat under denna tuffa tid av pandemi, och har satt Polygiene på kartan i Indien. Vi ser också att vår huvudsakliga verksamhet inom Polygiene Stays Fresh-teknologi kommer tillbaka i indien, där vi såg en stark tillväxt redan före pandemin”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

Kurti härstammar från den traditionella långa tunikan Kurta som tidigare användes i norra Indien och som sedan dess har utvecklats till en tunika som bärs av kvinnor i hela södra Asien. Kvinnor har vanligtvis ett antal kurtis i olika material som används vid olika tillfällen.

 

Press contact Igyne fashion

Abhay Dahale, founder of Igyne fashion, abhay@igyne.co.in, mobile +91 7892523865

Presskontakt Polygiene

Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, presskontakt, 
kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

Säljkontakt Polygiene South Asia

Vishal Bhandari, Technical Director, vishal@polygiene.com, +91 98117 10681

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

*Polygiene ViralOff förhindrar inte sjukdom, men skyddar det behandlade materialet.

 

Om Polygiene

Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.