Takisada-Nagoya Co. Ltd har tecknat leverantörsavtal med Polygiene AB

Publish date: 9 Sep 2020

Takisada-Nagoya är ett ledande textilföretag i Japan. Grundat redan 1864, har de växt till en årlig omsättning på ca 590 miljoner USD. De kommer att sälja behandlade tyger med alla Polygienes varumärken, från ViralOff till Biostatic stays fresh, både på den lokala japanska marknaden såväl som till internationella kunder. Samarbetet inleds i praktiken i oktober 2020, med förberedelse för höst-vinterkollektionerna 2021 och därefter. Partnernas första prognos är ordervärden på omkring 4 miljoner USD för Polygiene under tre år.

“Under pandemisituationen med COVID-19 har vi alla fått anta en ”ny-normal” livsstil. Vilket innebär att efterfrågan på antimikrobiell såväl som antiviral funktionalitet i textil har ökat snabbt. Polygiene har de ledande varumärkena för detta i Japan, och vi gillar också att de är fast beslutna att vara gröna precis som vi. Tillsammans kommer vi att bidra till tillväxten för våra partners och till våra samhällen”, säger Kentaro Taki, VD för Takisada-Nagoya.

“Japan förstod redan före pandemin värdet av antibakteriella egenskaper i textilier. Tillsammans med Takisada-Nagoya kommer vi att behandla många konsumentvarumärken med våra varumärken för viralt skydd, antimikrobiella egenskaper och luktkontroll. Allt detta resulterar i färre anledningar att övertvätta och kassera textilier, vilket är lika viktigt i längden som alla mer direkta fördelar med detta”, säger Ulrika Björk, VD för Polygiene.

Webbplats Takisada-Nagoya: https://www.takisada-nagoya.jp/en/

Presskontakt: Takisada-Nagoya, https://www.takisada-nagoya.jp/en/contact/

Presskontakt: Ulrika Björk, VD, ubj@polygiene.com+46 70 921 12 75 

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 september 2020 kl. 18.00 CET.

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene 

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.