Redeye analyserar Polygiene: Nästa svenska exportsuccé?

Publish date: 16 Jun 2016

Polygiene är ett välskött bolag under stark tillväxt, bolaget är skuldfritt och även lönsamt sedan 2013 – en ovanlig kombination för många småbolag. Nykomlingen på Nasdaq First North har fortsatt visat på en stark organisk tillväxt.

I analysen skriver Redeye. ”Vi tror att Polygiene är förbisett av det större investerarkollektivet (cirka 230 stycken aktieägare) och en uppvärdering i linje med vårt base-case är sannolik när marknaden väl upptäcker Polygiene”.

En viktig nyckel till framgångarna är de långa partnerskap som företaget har med ett hundratal starka internationella premiumvarumärken. Polygiene har globala kunder som Adidas, Patagonia, POC, Athleta, Eddie Bauer, Salomon etc. Det är också här som den största tillväxtpotentialen finns.

Under våren har ytterligare tunga varumärken lagts till kundlistan som Converse Japan, Propper, HJC och det senaste tillskottet White Sierra.

Bolaget omsatte 2015 ca 52 MSEK och visade ett rörelseresultat på +6 MSEK. Bruttomarginalen ligger runt 60 procent. Tillväxten under det första kvartalet var över 90% och omsättningen rullande tolv månader hade vuxit till över 58 MSEK.

Läs Redeyes analys i sin helhet här.