Polygienes dotterbolag Addmaster och CAT® lanserar den första helt antimikrobiella mobiltelefonen

Publish date: 22 Jan 2021

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan 8 januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene med specialistkunskaper inom antimikrobiell teknologi och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som återfinns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen samt i sjukhusmiljöer och annat.

Enligt ett pressmeddelande publicerat av Addmaster 21 januari:

Det brittiska Bullitt Group, tillverkare av smartphones av militär kvalitet och den globala licensinnehavaren för CAT®-telefoner, har lanserat den första helt antimikrobiella mobiltelefonen – CAT S42. Android-telefonen med antimikrobiellt skydd är utformad för militär användning, men är nu också tillgänglig för allmänheten.


 

Varje yttre komponent i produkten, inklusive skärmen tillverkad av Corning Gorilla Glass 5s, har behandlats med Addmaster Biomaster antimikrobiell teknologi och testats enligt ISO 22196.

Teknologin hämmar tillväxten av mikrober på telefonytan och ger skydd under enhetens hela livstid. Forskning visar att mobiltelefoner rymmer tusentals bakterier, i en studie från University of Michigan upptäcktes över 17 000 bakterier på telefoner. Enligt forskning från Deloitte interagerar vi i genomsnitt cirka 47 gånger dagligen med våra mobiler. Bakterier eller andra mikroorganismer kan enkelt överföras från telefonens hårda ytor till händer och ansikte.

Biomaster teknologin kombineras med den befintliga CAT-telefonens robusta design och säkerställer att enheten klarar regelbunden tvätt med tvål och vatten, desinfektionsmedel och till och med blekmedel.

”Förvärvet av Addmaster gör företaget till en komplett leverantör av antimikrobiella lösningar för både mjuka och hårda ytor, och vi ser tydliga synergier där befintliga och nya partners kan dra nytta av vårt heltäckande sortiment av Stays Fresh-lösningar för alla sorters ytor eller produkter. Och partnerskapet med Bullitt Group och CAT® telefoner är bara början”, säger Andreas Holm, CCO Polygiene.

Peter Cunningham, sortimentsansvarig på Bullitt Group säger: ”Under 2020 har vi konsekvent försökt öka medvetenheten om vikten av mobilhygien för oss alla, men det är helt avgörande för dem bland våra kunder som arbetar inom hälso- och sjukvård och de som besöker flera arbetsplatser i sitt arbete.”

”Med hjälp av en CAT-telefon känner de sig säkra på att de kan tvätta och desinficera sin CAT-telefon regelbundet eller mellan besök, och det är första gången en CAT mobiltelefon har antimikrobiellt skydd, vilket gör CAT S42 mer hygienisk för användaren – en mycket viktig funktion i det nuvarande klimatet. ”

Den Biomaster-behandlade CAT S42 är den första av en serie enheter i Bullitt Group-sortimentet av mobiltelefoner med antimikrobiell teknik. Ytterligare enheter kommer att presenteras senare under året.

 

Läs mer om CAT® mobiltelefoner här.
Information om Bullitt Group.

Presskontakter

Ulrika Björk, VD Polygiene, +46 70 921 12 75, ubj@polygiene.com,

Andreas Holm, CCO Polygiene, +46 70-685 90 54,  andreas@polygiene.com
 

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

Om Polygiene
Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.