Polygienebehandling erbjuds i alla kollektioner från Marzotto Group

Publish date: 20 May 2020

Marzotto Group i Italien inleder samarbete med Polygiene. Tillsammans vill man ”starta om” modeindustrin med hjälp av ViralOff-behandling på tyger gjorda av naturliga fibrer som ull, linne och bomull.

Sedan 1836 är Marzotto Group, med en omsättning på över 450 miljoner euros, en viktig internationell aktör inom textilindustrin och är ett “företagsnätverk” av prestigefyllda varumärken. Dessa märken säljs i sin tur till en majoritet av de mest framstående modemärkena i världen. Marzotto group och Polygiene® samarbetar nu för att re-lansera modeindustrin med ViralOff® behandlingar på Marzottos naturfibertextilier, såsom ull, linne och bomull.

Den anti-virala behandlingen kommer att användas av alla divisioner i Marzotto Group: Marzotto Fabrics, Guabello, Fratelli Tallia di Delfino, Marlane, Estethia/G.B.Conte, Opera Piemontese, Redaelli, Tessuti di Sondrio, Lanerossi, Linificio e Canapificio Nazionale, Nuova Tessil Brenta.

“Vi testade ViralOff, på olika tyger med olika metoder och vi är mycket nöjda med resultatet. Vi tackar Polygiene-teamet för deras stöd”, säger Giorgio Todesco, VD för Marzotto Wool Manufacturing, och fortsätter:  “Vi arbetar nu med att säkerställa behandlingsbeständighet även efter flera vatten- och kemtvättar.”

“Konsumenterna har ändrat beteenden och efterfrågan på plagg som skyddas från virus är enorm. Vissa länder kräver nu att butiker sanerar kläder efter någon provat dem. Vi vet också att konsumenterna är försiktigare när de handlar. ViralOff skyddar plagget, minskar behovet av att tvätta och därmed förlängs plaggets livslängd. Marzottos nya erbjudande kommer att omdefiniera standarden inom mode”, säger Ulrika Björk, vd för Polygiene.

Om Marzotto Group
Marzotto Group är en av världens ledande aktörer inom textilindustrin. Företaget grundades 1836 i Valdagno (VI) och har under årens lopp växt tack vare noga planerade förvärv. Det är organiserat som ett företagsnätverk med ett antal affärsenheter som är kända för sina unika och prestigefyllda internationella varumärken. Idag har Marzotto Group 4000 anställda på 15 fabriker, och en omsättning på över 450 miljoner euros.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/