Polygiene ViralOff i unik träningshandske från Casall

Publish date: 25 Jan 2021

Imorgon, 26 januari, lanserar Casall i samarbete med Polygiene en helt unik träningshandske behandlad med Polygiene ViralOff®-teknik. Behandlingen har i ISO18184:2019 test* visat en reduktion av virus med över 99% inom 2 timmar på behandlade material. Testen har bland annat gjorts på viruset SARS-CoV-2, som orsakar COVID-19.

Detta är startskottet på samarbetet med det svenska företaget Casall Sport AB som utvecklar premiumprodukter inom träningskläder och hemmaträningsredskap sedan 1984. De har stark förankring i Sverige och Norden, med ytterligare närvaro i totalt 20 marknader världen över.

”Det finns en enorm efterfrågan på produkter med antivirala egenskaper just nu. Med Polygiene ViralOff® kan vi skydda ytor från virus och därigenom skapa ett mervärde för den behandlade produkten, detta i tillägg till att produkten i princip inte behöver tvättas och därför även kommer att hålla avsevärt längre. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Casall och hoppas kunna tillföra ytterligare funktion till fler av deras unika produkter för hemmagymmet, ett område där vårt helägda dotterbolag Addmaster har specialistkunskaper”, säger Ulrika Björk, VD på Polygiene.

”Vi vill alltid ligga i framkant när det gäller produktinnovation och är därför väldigt glada att nu kunna lansera den här unika handsken. Att bära en heltäckande träningshandske på gymmet kan i sig vara ett effektivt sätt att avhålla sig från att röra ansiktet. ViralOff®-behandlingen innebär i tillägg att eventuella virus på handskarna elimineras till varje ny användning. Handsken är utformad för träningsmiljö men fungerar självklart även utmärkt i andra vardagssituationer”, säger Nanna Hedlund, VD på Casall Sport.
 

Casall Exercise glove Polygiene ViralOff® lanseras 26 januari och kommer att säljas på Casall.com, i Casalls konceptbutiker och hos utvalda återförsäljare globalt.

 

Om Casall

Casall Sport AB startade år 1984 med viljan att utveckla det absolut bästa inom träningskläder och hemmaträningsredskap. Vi har sedan start konsekvent satt kvalitet, design, innovation och en hög etisk standard i fokus och är idag en ledande auktoritet inom träning i Sverige. Casall säljs på 20 marknader världen över. För mer information: Casall.com

 

Presskontakter

Polygiene:

Andreas Holm, CCO Polygiene, +46 70-685 90 54,  andreas@polygiene.com

Ulrika Björk, vd Polygiene, +46 70 921 12 75, ubj@polygiene.com,

Casall:

Rebecca Gelin, Presskontakt Casall Sport, +46 70-145 74 40, rebecca.gelin@casall.se
Nanna Hedlund, vd Casall Sport, +46 76-887 21 77, nanna.hedlund@casall.se

 

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

Läs mer om Polygienes förvärv av Addmaster Holdings Limited

*Textiles-Determination of antiviral activity of textile products.
 

Polygiene ViralOff® skyddar behandlade material från bakteriell och viral kontaminering men skyddar inte mot infektion eller sjukdom.
 

Om Polygiene
Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.