Polygiene tar första stegen med Dr. Scholl’s

Publish date: 4 Sep 2020

Dr. Scholl’s[®], det mest ansedda varumärket inom fotvård, har startat samarbete med stays fresh-specialisten Polygiene för att hålla sina premiesulor fria från lukt och mikrober.

Dr. Scholl’s® sulor kommer kombinera Polygienes teknik, antibakteriella stays fresh technology och Odor Crunch®-behandling, för att stoppa tillväxt av bakterier och därmed lukt. “Vi ser fram emot att höja värdet på vår effektivaste iläggsula genom att lägga till Polygienes teknik”, säger Kate Godbout, SVP för marknadsföring på Dr. Scholl’s®.

Den första produkten med detta nya erbjudande är Dr. Scholl’s® Massaging Gel Work Insole. Dessa sulor är till för den som arbetar stående hela dagen – den ger energigivande komfort så att man orkar mer på jobbet och hemma. Patenterade gelmönster dämpar och absorberar stötar och hjälper mot ömmande fötter och ben även om man står på hårda golv hela dagarna. Kombinationsbehandlingen från Polygiene kommer att säkerställa att dessa sulor hämmar och skyddar mot tillväxten av lukter från bakterier och svamp, samt håller produkterna fräscha och hygieniska.

“Alla här i Nordamerika kännertill Dr. Scholls®”, säger Hans Bergman, försäljningsdirektör för Polygiene. “Vi är imponerade av deras långa historia av att lägga till know-how och teknologi som underlättar rörligheten från fötterna och uppåt. Och nu skriver de in Polygiene som nästa kapitel i sin berättelse, det känns fantastiskt.”

Dr Scholl’s® har ett brett utbud av produkter med teknik som sträcker sig från fotkomfort till avkylning, fotvalvsstöd till smärtlindring för felväxta tånaglar.

Polygienes teknik kommer så småningom att införlivas i den bredare portföljen av Dr. Scholl’s® inläggssulor för vardags- och promenadskor.  

OM SCHOLL’S WELLNESS-FÖRETAG

Dr Scholl’s® varumärke har varit synonymt med fotvård i mer än ett sekel. Företaget grundades av William Mathias Scholl, MD, vars fokus på vetenskap för fötternas roll i att förbättra rörligheten hjälpte Dr Scholl’s® att bli ett känt namn. Dr. Scholl’s® produkter är kliniskt utformade och beprövade för att ge komfort, minska trötthet, och lindra och förebygga smärta från fötterna och uppåt. Idag fortsätter Scholl’s Wellness Company att främja vetenskapen om rörelse och fotvård med uppdrag att hjälpa människor att vara mer aktiva och kunna röra sig bekvämt varje dag i sitt liv. Besök  https://www.drscholls.com för mer information.

Facebook: @DrScholls

Instagram: @drscholls_usa

YouTube: https://www.youtube.com/user/DrScholls

Dr. Scholl’s® Mediakontakt: RpR Marketing Communications, Brynn Whitfield, brynn.whitfield@rprmc.com

Mediakontakt Polygiene: Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com
 

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com eller kontakta: 

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene 

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.