Polygiene öppnar upp hemtextilmarknaden i USA med nya partnern Sunham Home Fashions

Publish date: 19 Dec 2018

Sunham Home Fashions är en av de största importörerna av hemtextilprodukter i USA. Bolaget arbetar med majoriteten av de stora nationella kedjorna inom retail och distribuerar sina produkter via mer än 50 000 butiker runt om i USA. Sunham har ett omfattande nätverk i industrin och arbetar både med butikskedjor och varumärken.

Vi ser samarbetet med Sunham som ett genombrott för vår hemtextilsatsning i USA. Sunham har en mycket stor potential, bland annat på grund av sitt breda nätverk inom industrin och sina stora produktionsvolymer, men även på grund av möjligheten att kunna distribuera behandlade produkter både till varumärken och direkt till slutkonsument. Vi ser på detta samarbete med stor tillförsikt och hoppas att nå samma framgång som i Asien inom detta segment”, säger Ulrika Björk, VD på Polygiene.

Om Sunham Home Fashions
Bolaget grundades i Hongkong 1962 då de började importera exklusiva textilier från Kina. På grund av framgången öppnades ett kontor och en butik i Italien 1969 och slutligen etablerade man sig i USA 1974. 1990 utökades sortimentet till sängkläder och produkter till bad och beach. Sunham Home Fashions har även licensavtal med exklusivitet för de tre tongivande hemtextilvarumärkena: Lacoste, Ted Baker och Bluebellgray.

Webbplats: www.sunham.com

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/