Polygiene Group förvärvar tidigare distributören Biomaster US, med fokus på Protection och hårda ytor

Publish date: 17 Jan 2023

Polygiene Group förvärvar tidigare distributören Biomaster US, med fokus på Protection och hårda ytor

Biomaster US har tidigare distribuerat Addmasters produkter till en rad kunder i USA inom till exempel globala tillverkare av kök, badrum och golv samt tillverkare av sjukhusutrustning och andra hårda ytor. Bolaget innehar viktiga importlicenser och lagerkapacitet som nu också kan hantera produkter för Freshness-affären, vilket ger en fin synergieffekt för Polygiene Group. Bolaget har enbart distribuerat produkter från Addmaster, och har varit en av nyckelkunderna.

“Förvärvet av Biomaster US är ett strategiskt beslut då vi ser tillväxtpotential inom Polygiene Protection på den viktiga amerikanska marknaden. Syftet med övertaget är främst att på ett effektivt sätt skapa en lokal etablering och ta kontroll över affären i USA. Med hjälp av Polygienes globala resurser har vi möjlighet att snabbare skala upp försäljningen, då vi nu själva styr över verksamheten”, säger Polygienes VD Ulrika Björk. ”Samarbetet med Biomaster US har pågått under många år och jag är mycket glad över att välkomna Charlie Matthews till teamet”, avslutar hon.

“Vi är mycket förväntansfulla över att bli en del av Polygiene Group. Med support från deras eminenta globala team inom sälj, teknik och marknadsföring, är vi komfortabla med att vår verksamhet här i USA kommer att växa avsevärt under kommande år. Vi ser framemot en ny dynamisk framtid”, säger tidigare ägaren Charlie Matthews.

Köpeskillingen uppgick till 120 TUSD och bolaget omsatte 2022 ca 470 TUSD varav 212 TUSD är existerande försäljning. Affären slutfördes den 15 november 2022.