Polygiene får order för Airinum ansiktsmasker för att möta ökad efterfrågan

Publish date: 13 Mar 2020

Det nya Coronaviruset har ökat efterfrågan enormt på ansiktsmasker. Polygienes biostatiska stays fresh-behandling finns redan på Airinums design-ansiktsmasker.

 

 

Med filtereffektivitet på 98%* skyddar deras Urban Air Mask mycket effektivt mot luftburna föroreningar och sänker exponeringen mot bakterier. Polygiene-behandlingen ger ökat skydd då den reducerar bakterier och virus i maskens material med över 99%**.

Airinum har just lagt en tilläggsorder på 0,3 MSEK för att möta efterfrågan på deras nu slutsålda ansiktsmasker.

Å ena sidan är vi så klart glada. Men samtidigt vill vi inte att det här ska hända. Det är det paradoxala i vår affärsidé, att när världen lider så går det bra för oss. Vi vill egentligen inte ha en massförsäljning av våra masker, vi vill att man ska få koll på coronaviruset”, säger Fredrik Kempe, VD på Airinum.

Vi ser ett markant ökat intresse för våra behandlingar på grund av virusutbrottet, men vi delar uppfattningen att vi hellre skulle se att Coronaviruset är under kontroll”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene. ”Tyvärr ser situationen ut som den gör idag, och vi är stolta över att samarbeta med Airinum – en partner med stor potential och redan etablerad verksamhet i Asien där även föroreningar är del av vardagen

Polygiene har även blivit kontaktade av ett flertal andra producenter av ansiktsmasker från Syd-Korea, Frankrike och andra länder, som är mycket intresserade av öka värdet på sina produkter med hjälp av Polygiene stays fresh teknologi.

* För partiklar ner till storlek 0,3 μm

** Studies on virus: Norovirus, SARS (a type of Corona virus) and Bird-flu virus, were conducted by the Beijing Institute of Microbiology and Epidemiology, Prof. and Head of Department of Epidemiology Wuchun Cao, M.D., Sc.D., a similar study showing similar results was also made by the UK Health and Safety Laboratory.

Studies on bacteria conducted by IMSL (Industrial Microbiological Services Limited), UK.