Polygiene expanderar i Asien med World Group – Polygiene i denim för första gången

Publish date: 6 Mar 2018

World Group är ett av de dominerande asiatiska “houses of brands” med storskalig produktionskapacitet, tusentals butiker i Asien och globala webbshoppar. Polygienes luktkontrollteknologi är integrerad i sex av World Groups varumärken och nu skalar dessa upp användningen av Polygiene både vad gäller volymer och nya produktsegment. The Shop TK är det första varumärket i världen som adderar Polygienes fräschörteknologi i denim.

The Shop TK är ett av World Groups största varumärken och sedan 2016 har de varit framgångsrika partners till Polygiene. Deras beslut att öka användandet av Polygienes luktkontroll i allt fler produkter och produktsegment baseras på en markant ökad efterfrågan av Polygienebehandlade plagg de senaste åren. Försäljningsvolymen för vår- och sommarsäsongen har mer än fördubblats jämfört med förra året. Den stora nyheten som The Shop TK lanserar i sin 2018 vår- och sommarkollektion i Asien är Polygienebehandlade jeans som håller sig fräscha längre och kräver färre tvättar.

“The Shop TK mer än fördubblade försäljningen av produkter som behandlats med Polygienes fräschörteknologi från 2017 till 2018. Därför har vi stora förväntningar på lanseringen av de nya Polygienebehandlade jeansen. Jeans är ett typiskt plagg kan besparas från slitage efter allt för många tvättar. Den globala marknaden för jeans utgör en enorm potential för Polygiene”, säger CEO Ulrika Björk.

Polygiene finns med som ett integrerat varumärke i World Group varumärkesfamilj; The Shop TK, Untitled, Indivi, Hushhush, Grove, Takeo Kikuchi och Opague.clip. World Group omsatte 2,4 miljarder dollar under 2017 och är en av de största modekoncernerna i Japan. De är representerade på den asiatiska marknaden med ett sextiotal varumärken. Förutom 2 400 butiker i Japan så har de också egna butiker i Kina, Taiwan, Korea och Thailand.  

Om THE SHOP TK
THE SHOP TK drivs av Style Force som är ett av Worlds koncernbolag, ett japanskt klädföretag. Konceptet är att producera produkter med omsorg, rolig design, överkomliga priser och glada ansikten. De siktar på att designa ett bekvämt vardagsliv. De gör klädkollektioner för herr, damer och barn och de har 155 affärer i Japan.

Denna information är sådan information som Polygiene AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 mars 2018 kl 08.00 CET.