Polygiene annonserar Polygiene ViralOff®+ med tvättbarhet under hela plaggets livstid

Publish date: 30 Jun 2020

På en presskonferens idag meddelade Polygiene att man utvecklar en ny formel som kommer ge en testbar virusreduktion under plaggets hela liv.

Även efter 30 tvättar kommer ViralOff+ behandlade produkter reducera över 99% av virusen på två timmar. Den nya formeln kommer inte bli tillgänglig förrän senare i höst, utan fastställt datum, eftersom laboratoriernas tillgänglighet för tester och andra faktorer är svåra att förutsäga under den pågående krisen.

“Idag är det en viss förvirring på marknaden eftersom vissa påståenden om tvättbarhet i själva verket bygger på tester som inte är antivirala, utan antibakteriella”, säger Daniel Röme, Chief Technology Officer på Polygiene. “Medan vissa behandlade produkter kan tvättas försiktigt, i handtvätt, eller varar några tuffare maskintvättar, så är det väldigt ovanligt att uppnå bibehållen antiviral effekt efter 20 eller 30 tvättar.” 

Många produkter behöver kanske inte tvättas alls på grund av virus eller lukt, men vissa kommer oundvikligen behöva det och då måste vi vara tydliga med förväntningar på hur länge effekten varar.

“Efterfrågan från modemarknaden har satt press på att öka tåligheten för tvätt”, säger Ulrika Björk, VD för Polygiene “Även om vi fortfarande anser att mindre tvättar alltid är bra, vill vi också se till att effektiviteten bibehålls och produktens livslängd förlängs.”

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/