Osklen, New Luxury Fashion-varumärke från Brasilien lanserar Black Edition Collection med Polygiene Stays Fresh Technology

Publish date: 11 Oct 2019

Polygiene, global marknadsledare inom luktkontrollteknologi, Stays Fresh, presenterar med stolthet den nya partnern, varumärket Osklen och lanseringen av en begränsad kollektion av deras klassiska svarta t-shirt behandlad med Polygiene.

Osklen ses som en av föregångarna till New Luxury-konceptet som förespråkar medvetet mode och hållbar lyx, vilket stämmer väl överens med Polygienes målsättning att gå från så kallad fast fashion till kläder som håller längre – då behandlade kläder kan tvättas mindre och har längre livslängd.

Enligt Oskar Metsavaht, grundare av Osklen och för närvarande även Director of creation and style, ”ett varumärke identifieras idag som lyxigt om det representerar så kallade goda värden. Det kräver att man tar socialt ansvar och bevarar naturens resurser till kommande generationer.”

Osklen driver 53 egna butiker och 22 franchisebolag i Brasilien, förutom butiker i New York, Miami, Tokyo, Mykonos och Punta del Este, och har även online-försäljning. Produkterna kommer att finnas i butik i oktober 2019

”Osklens sätt att prioritera socialt ansvar och sätt att arbeta för att bevara naturresurser är helt i linje med vår hållbarhetsstrategi för att minimera resursanvändning och förlänga kläders livslängd. Då vi nyligen öppnat upp den brasilianska marknaden, den i särklass största ekonomin i Latinamerika, är vårt fokus att snart kunna addera ytterligare ett antal större partners på kundlistan”, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

Osklens klassiska svarta t-shirt säljs i en begränsad upplaga i varumärkets senaste kollektion, ASAP Forests. Tillverkad av e-bomull, en bomullstrikå som odlas i Brasilien, med produktion som är certifierad och följer hållbara kriterier för god social, miljömässig och ekonomisk praxis, innehåller Black Edition förutom en traditionell t-shirt också en klänning. Plaggen är alla tillverkade av Polygiene-behandlat tyg. Kollektionen har fått mycket uppmärksamhet och inför lanseringen omnämndes den och Polygiene i Vogue Brazil, bland annat.

Webbplats:
https://osklen.com/
https://www.osklen.com.br/

Om OSKLEN
Osklen är uttryck för en livsstil som definieras av balansen mellan ett urbant liv som är integrerat med naturen där det organiska och tekniska, lokala och globala, samt lyx och enkelhet kompletterar varandra. Design, konst och hållbarhet är delar i varumärkets vision om “New Luxury” – en förening av design, oklanderlig kvalitet och universell estetik som följer en hållbar social och miljömässig praxis.

Osklen ses tillsammans med TESLA som en “Future maker” av WWF (Världsnaturfonden) i UK. Grundaren Oskar Metsavaths engagemang för hållbarhet har gjort att han även har utsetts till Goodwill-ambassadör for the Culture of Peace and Sustainability, av UNESCO.

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/