Inredning för flygplan framgångsrikt testad mot SARS-CoV-2

Publish date: 28 Jan 2021

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan 8 januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene med specialistkunskaper inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen samt i sjukhusmiljöer och annat.

MGR Foamtex Ltd, världsledande inom design, utveckling och tillverkning av avancerade stoppningssystem för Premium-sittplatser, har meddelat att deras avancerade antimikrobiella MGRSafeWall™ produktskyddssystem framgångsrikt har testats mot SARS-CoV-2, det virus som orsakar COVID-19, innehållande den antimikrobiell teknologin Biomaster från Addmaster.

”Flygindustrin arbetar aktivt för att anpassa sig till det nya normala då man kommer att kunna flyga frekvent igen. MGR Foamtex är en av flera nya partners som levererar antimikrobiella material för flygplanssäten, klädsel och interiörer för att göra flygplanskabinen så säker som möjligt. Det här är ett område där Polygienes och Addmasters antimikrobiella lösningar kommer att tillföra värde och fungera som en andra försvarslinje utöver regelbunden rengöring, och vi räknar med en ökad efterfrågan av denna typ av funktionalitet framöver”, säger Ulrika Björk, VD för Polygiene.

Laboratorietester enligt ISO 18184-protokoll med MGRSafeWall™ och verkliga flygkabins-produkter har visat effektivitet på 96,8% mot SARS-CoV-2. Förutom viral testning har MGRSafeWall™ också visat utmärkt resultat i tester med avseende på antändning, nötning och motståndskraft mot rengöringsmedel.

Jon Rose, VD för MGR Foamtex säger: ”Det här är verkligen en spännande nyhet för oss alla i branschen. Detta förändrar förutsättningarna avsevärt, eftersom vi tror att det är första gången som riktigt material från flygplanskabiner testas mot verkligt SARS-CoV-2. MGRSafeWall™ är en mycket bra produkt för den nuvarande situationen och kommer även att addera värde i framtiden.”

MGRSafeWall™ produktsortiment av mjuka möbler är tillgängliga för nya, uppgraderade och befintliga produkter för flygplanskabiner. Det kan användas på både porösa och icke-porösa kabinytor, antingen för nyproduktion eller som en behandling av interiörer som är i drift.

MGR Foamtex samarbetade för första gången med Addmaster och använde Biomaster antimikrobiell teknik i sitt nya MGRSafeWall™ produktsortiment i augusti 2020.

Ytor som har behandlats med Biomaster-teknik har visat sig minska den mikrobiella belastningen och risken för korskontaminering, samt tillhandahåller en viktig andra försvarslinje utöver det vanliga rengöringsprotokollet.

Det aktiva antimikrobiella medlet blir inbyggt i produkten under tillverkningsprocessen, vilket gör att produktskyddet är effektivt dygnet runt under hela produktens livstid.

 

Mer information om MGR Foamtex här.
 

Presskontakter

Ulrika Björk, VD Polygiene, +46 70 921 12 75, ubj@polygiene.com,

Kristina Kruhsberg, pressansvarig Polygiene, +46 70 816 21 96, kristina@polygiene.com
 

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

Om Polygiene

Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.