Inflight-magasin ombord igen med Biomaster antimikrobiellt skydd

Publish date: 1 Jun 2021

När Covid-19 fick fäste 2020 var en av de första försiktighetsåtgärderna som de flesta flygbolag vidtog att ta bort inflight-magasinen från ryggstödsfickorna. Faktum är att fyra av de fem ledande amerikanska flygbolagen tog bort sina resemagasin. Men ett år senare är Hemispheres, prisbelönt inflight-magasin, snart tillbaka ombord tack vare Biomaster-teknologi.

Hemispheres ges ut av Ink Global och produceras i New York och Miami. Tidningen cirkulerar månadsvis och når årligen 139 miljoner affärs- och fritidsresenärer.

Biomaster antimikrobiell teknologi, som finns i pappersbeläggningen förhindrar kontinuerligt mikroorganismers tillväxt, vilket effektivt minskar mängden av dem på pappersytan. Ytor som behandlas med Biomaster-skydd har visat sig avsevärt minska risken för korskontaminering och ger en viktig andra försvarslinje utöver flygbolagens vanliga städrutiner.

I oberoende laboratorietester visade UV-beläggningen på pappersytan, som används på  Hemispheres magasin, en 99,99 procent minskning av mikroorganismer.
 
Tidningens chefredaktör Ellen Carpenter säger: “Vi är glada över att återigen kunna sprida vårt uppskattade magasin på ett säkert sätt till flygpassagerare världen över.”

Addmasters marknadschef Karl Shaw tillägger: “Passagerare var förståeligt nog nervösa för att hantera väl tummade tidskrifter, men Biomaster-beläggningen gör pappersprodukter som utsätts för mycket beröring mer hygieniska utan att påverka utseendet eller prestandan hos själva papperet. Inom flygindustrin används nu även antimikrobiell teknologi på kabinytor såsom sittplatser och väggar, som en del av deras stränga smittskyddssystem.”

För mer information besök webbplatsen för tidningen Hemispheres.

Läs om ytterligare samarbeten Addmaster och Polygiene har inom flygindustrin:

Pressmeddelande MGR Foamtex Ltd

Pressmeddelande Muirhead och Scottish Leather Group

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialistkompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns konsumentprodukter, offentliga utrymmen, samt i sjukhusmiljöer och annat. 

Presskontakt Addmaster 
Sandrine Garnier, Managing Director, sandrine.garnier@addmaster.co.uk, 
+44 (0) 7949 841 497

Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, VD, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab
Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/
 

Om Addmaster 
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-,
färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla applikationer. 
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster 
Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier
och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection skicka e-post till info@addmaster.co.uk eller besök www.addmaster.co.uk.

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. 
 Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.