Icepeak sportkläder håller sig fräscha längre med antimikrobiell teknologi

Publish date: 30 Sep 2021

Finska Icepeaks kinesiska dotterbolag är det senaste tillskottet i Polygienes långa partnerlista. Enligt Icepeak valde man att arbeta med Polygiene® för att förbättra produkternas prestanda och hållbarhet.

Ett antal modeller i Icepeaks senaste kollektion innehåller Polygienes Stays Fresh® teknologi som permanent hämmar tillväxten av luktskapande bakterier – lukten stoppas innan den uppstår. Då plagget håller sig fräscht, behöver det inte tvättas lika ofta, vilket sparar energi, tid, pengar och även själva plagget.

Behandlade produkter finns både i barn, herr- och damsortimentet i form av fritidsbyxor och shorts, samt damskjortor och kjolar.

“Icepeak är mycket engagerade i hållbarhetsfrågor och integrerar innovativa och miljövänliga tyger med hållbar teknologi i sina produkter, vilket visar de möjligheter ett mer miljövänligt mode ger”, uppger företaget. Varumärket fortsätter: “Polygienes Stays Fresh-teknologin förhindrar luktskapande bakterier och håller plaggen fräscha, så produkterna lever längre, vilket ger Icepeak-kunder ett mer hållbart, miljövänligt alternativ.”

Polygienes VD Ulrika Björk tillägger “Vi är stolta över att lansera med Luhta Sportswear Company, ett av de största sportklädesvarumärkena i Europa och ser att våra gemensamma hållbarhetsmål ligger helt i linje med målsättningen att använda plagg längre och inte slänga dem i förtid”.

Icepeak ägs av Luhta Sportswear Co, Finlands största ”house of brands”, med ett antal klädvarumärken, och ett av Europas största sportklädesvarumärken.

Icepeak har mer än 200 fristående butiker i 44 länder och mega-flaggskeppsbutiker i Finland, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Ryssland. Varumärket finns även representerat i mer än 4 000 märkesbutiker över hela Europa.

De nya produkterna som behandlats med Polygiene BioStatic™ Stays Fresh teknologi finns nu tillgängliga i butik och online i Kina.

Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, CEO, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, 
kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

 

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.