Flygresenärer sitter säkrare med svensk-skotskt samarbete

Publish date: 23 Dec 2020

Ett nytt svenskt-skotskt samarbete ska göra flygresan säkrare för resenärerna på ett 160-tal flygbolag världen över.

Det skotska företaget inom läderindustrin, Muirhead, har beslutat att satsa på den antimikrobiella teknologin ViralOff i samarbete med Polygiene. De introducerar nu Muirhead Antiviral Leather och kommer erbjuda detta till sina kunder inom framförallt flygindustrin.

Polygiene ViralOff appliceras i lädret – som sedan blir till säten och flygplansinredning hos flygbolag i över 60 marknader. Förutom att bryta ned bakterier som orsakar lukt, bryter ViralOff ned virus såsom SARS-CoV-2, som orsakar sjukdomen Covid-19, till 99,5 procent inom två timmar.

”Muirhead är ett världsledande läderföretag i sjunde generationen med en stark profil av hållbarhet. Det är inspirerande att de visar vägen för hållbarhet inom läderindustrin, precis som vi på Polygiene visar vägen för hållbarhet inom textil- och modeindustrin genom våra antimikrobiella och odörborttagande produkter”, säger Ulrika Björk.

Muirhead startades 1840 och är ett globalt familjeföretag som agerar lokalt. 60 procent av all råhud kommer från Skottland och Irland. Företaget garvar sitt eget läder och har ett nära samarbete med de lokala jordbrukarna vilket garanterar spårbarhet, högsta standard för djurskydd och minimerat koldioxidavtryck. Muirhead är en del av Scottish Leather Group som är den största tillverkaren av läder i Storbritannien. Deras fokus på hållbarhet gör det möjligt att tillverka läder med lägst koldioxid-påverkan i världen. Läs mer här: www.sustainablebynature.co.uk

Produktionen med Polygiene ViralOff teknologin hos Muirhead, som sker i Glasgow, väntas komma igång under våren 2021.

 

Polygiene ViralOff skyddar behandlade material från bakteriell och viral kontaminering men skyddar inte mot infektion eller sjukdom.
 

För mer information kontakta:

Ulrika Björk, VD Polygiene

Mobil: 070-921 12 75

E-post: ulrika@polygiene.com

 

För pressbilder:

https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

  

Om Polygiene
Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.