Biomaster säkerställer mer hygienisk buss- och tågpendling

Publish date: 21 Dec 2021

Företaget Train Bits & More Ltd. (TBM), specialiserat inom passagerarkomfort, samarbetar med Biomaster för att erbjuda buss- och tågoperatörer ett bättre produktskydd mot bakterier i kollektivtrafiken. Biomasters antimikrobiella teknologi adderas i beläggningar för ledstänger, säteshandtag och armstöd som TBM levererar till transportföretag över hela Storbritannien.
Addmaster är ett helägt dotterbolag till Polygiene® (https://polygiene.com/) – produkten Biomaster erbjuder antimikrobiellt skydd för hårda ytor som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen samt i sjukhusmiljöer med mera.

Biomaster erbjuder stora möjligheter inom segmentet för kollektivtrafik och en stark drivkraft är givetvis den pågående pandemin. Efterfrågan på antimikrobiellt skydd som förebyggande åtgärd fortsätter att växa och transportsektorn är ett strategiskt mycket intressant område,” säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

Eftersom miljontals människor nu reser hem till jul och trots att munskydd i kollektivtrafiken nu är obligatoriskt i de flesta länder, är oron över hygien i gemensamma utrymmen mer uttalad än den någonsin varit.

Undersökningar före pandemin visade att omkring en av tio passagerare är avskräckta av tanken på att resa kollektivt eftersom de då kommer i kontakt med olika ytor, inklusive ledstänger och gripstolpar som har vidrörts av bokstavligen tiotusentals människor.

Bakteriell överföring via kontaktytor är ett av de vanligaste sätten för bakterier och mikroorganismer att spridas i högtrafikerade, offentliga utrymmen. Biomaster antimikrobiell teknologi hämmar tillväxten av skadliga mikroorganismer dygnet runt, vilket hjälper till att hålla ytor mer hygieniska och minskar möjligheten för bakterier att överföras.

För befintliga tåg- och bussbeslag med dåliga och slitna beläggningar av polyester, erbjuder TBM också en renoveringstjänst för att uppgradera till Nylon R-AG+ med Biomaster antimikrobiell teknologi.

Neil Smith, TBM Rail Director, förklarar: “Vi tillfrågades av ett av landets största tågföretag att hitta en lösning för att ersätta traditionella polyesterbeläggningar med ett system som är hållbart och tål de hårt utsatta passagerarmiljöer som finns på tåg och bussar.

TBM tog sig an utmaningen och förser nu sin produkt Nylon R-AG+ med Biomasters antimikrobiella teknologi. Den tekniska support och det marknadsföringsstöd vi fick från Addmaster var ovärderliga för att hjälpa oss att utbilda våra kunder om fördelarna med Biomaster.”

Biomaster antimikrobiell teknologi kan också tillämpas på toaletter, toalettankar och rörledningar, och även sätesöverdrag.

För mer information om TBM Rail tjänster besök webbplatsen på www.tbmrail.com.

Presskontakt
Ulrika Björk, CEO, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Sandrine Garnier, Managing Director Addmaster, sandrine.garnier@addmaster.co.uk,
+44 (0) 7949 841 497

Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab
Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News nyhetsbrev:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Addmaster
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiv-masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla tillämpningar. Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection: info@addmaster.co.uk, eller besök www.addmaster.co.uk.

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.