Biomaster hjälper golfare att spela säkert

Publish date: 10 Aug 2021

Under den senaste nedstängningen var många golfare i England frustrerade över regeringens beslut att stänga banor. Men ett företag i Warrington använder Biomaster antimikrobiell teknik för att göra det lättare att hålla golfbanor öppna framöver, genom att rikta in sig på några av de områden som identifierats som viktiga för virusöverföring.

”Golf är ett segment där vi ser en stor potential för våra produkter och vi ser fram emot att starta detta samarbete”, säger Ulrika Björk VD för Polygiene.

Global Golf Safety skapades av två golfentusiaster för att minska kontaminering och förbättra hygienen på golfbanor genom en kreativ lösning för spel med produkter som bland annat har fler grepp och beröringspunkter. De fick idén när England Golf tvingades vidta ytterligare åtgärder som gjorde att de helt tog bort användningen av hålflaggor, bunkerkrattor, hålkoppar och hjälpmedel för att hämta bollar. Nu när restriktionerna har upphört kan golfare ta bort flaggor och använda krattor igen, men det nya GGS-systemet hjälper till att minska risken för mikrobiell kontaminering genom att se till att spelare bara rör markerade delar av produkten.

Hålflaggor, bunkerkrattor och hålkoppar behandlas även med Biomaster antimikrobiell teknik som proaktivt hämmar tillväxten av skadliga mikroorganismer på produktens yta. Biomaster ger produktskydd dygnet runt, 365 dagar om året och hämmar tillväxten av skadliga mikroorganismer upp till 99,99%

Global Golf Safety erbjuder ett urval av skräddarsydda tjänster som kan förändra nuvarande infrastruktur eller ersätta befintliga flaggpinnar, bunkerkrattor och hålkoppar. GGS installationsteam erbjuder en sömlös integration utan att behöva stänga banan eller störa några golfare som spelar.

GGS medgrundare Gary och John förklarar: “Som hängivna golfare undrade vi hur vi kunde säkra och förbättra de olika beröringspunkter som finns på en golfbana. Den nuvarande pandemin har förändrat oss alla, och hur vi nu gör saker och ting. Golf är en global sport som verkligen har påverkats.

Det blev extremt frustrerande för golfare att inte kunna ta ut hålflaggan eller använda bunkerkrattan, vilket kunde bidra till att de missades korta puttar och att bollen studsade ut. Även om den brittiska regeringen sedan dess har minskat restriktionerna är det fortfarande av största vikt att golfklubbar följer “stay safe, play safe”-policyn. Detta var också målsättningen under PGA North, där vi nyligen stödde en av deras främsta professionella turneringar med våra antimikrobiella produkter.

Med hjälp av Addmaster och Biomaster-teknik är vi nu glada över att kunna marknadsföra vår portfölj av Multi-Grip-produkter och vi kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med våra partners för att utveckla förbättrade och mer hygieniska produkter för golf”.

För mer information besök företagets hemsida.

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialistkompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns konsumentprodukter, offentliga utrymmen, samt i sjukhusmiljöer och annat. 

 

Presskontakt Polygiene

Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, 
kristina@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Addmaster
Addmaster (UK) Ltd är Europas ledande leverantör av högpresterande, tekniskt innovativa tillsatser till plast-, textil-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin. Vi tillhandahåller additiva masterbatches, vätske- eller pulverdispersioner för alla tillämpningar.
Biomaster Antimikrobiell teknik och Biomaster Protected är registrerade varumärken som tillhör Addmaster (UK) Ltd. Biomaster Protected-produkter testas enligt ISO-standarder och har visat sig vara effektiva mot de vanligaste typerna av skadliga bakterier och specifika virus inklusive SARS-COV-2. Addmaster är ett dotterbolag till Polygiene. För mer information om Addmaster eller Biomaster Antimicrobial Protection e-post info@addmaster.co.uk eller besök 
www.addmaster.co.uk

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 200 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.