Bio5 lanserar kontorsmaterial med superkrafter

Publish date: 10 Jun 2022

Polygiene Biomaster partner Bio5 (https://www.bio5.co.uk/) introducerar ett nytt sortiment av antimikrobiella skriv- och pappersprodukter tillverkade i Storbritannien. I det rådande klimatet är medvetenheten om hygien av största vikt och skolor och barn är ett fokusområde. Bio5 har arbetat med Polygiene  (https://www.addmaster.co.uk/biomaster)Bio (https://www.addmaster.co.uk/biomaster)M (https://www.addmaster.co.uk/biomaster)aster (https://www.addmaster.co.uk/biomaster)[TM (https://www.addmaster.co.uk/biomaster)] för att skapa ett sortiment kontorsprodukter av hög kvalitet där antimikrobiell teknologi adderar värde till produkterna.

Alla Bio5 produkter har en inbyggd antimikrobiell behandling som kontinuerligt minskar mikrobiella nivåer på ytan. Skyddet varar under produktens hela livslängd. Bio5 antimikrobiella pennor visar också en minskning av SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19, med 99.7%*.

Bio5 budskap lyfts fram av Bio5 superhjältar som bekämpar mikroorganismer. Varje kontorsprodukt har sin egen superhjälte och som ett team bildar de en berättelse för skolbarn som gör det spännande att använda de olika produkterna. Tillverkarna säger att de klassiska seriefigurerna och den innovativa förpackningen hjälper till att möta behovet på marknaden av mer hygieniska produkter på ett nytt och annorlunda sätt. Med tanke på sitt miljöåtagande produceras Bio5 kontorsmaterial med fokus på hållbara material, bland annat ansvarfullt framtaget trä och tillverkning i Storbritannien, för att minska sitt koldioxidavtryck.

En av grundarna och Bio5:s vd, Alistair Wheatley förklarar: “Det har varit en stor utmaning att hitta brittiska tillverkare för våra hållbara produkter eftersom Asien-marknadens lägre priser har gjort att denna en gång blomstrande industri dött ut. Vi har trots det lyckats att starta upp produktion igen och nu tillverkas alla våra produkter här i Storbritannien och uppfyller den höga kvalitetsnivå som våra kunder kräver. Vårt mål är nu att få kunder att välja Bio5 för allt sitt kontorsmaterial, med hjälp av den unika antimikrobiella teknologin, det nya konceptet och ’Great British manufacturing’.”

”Detta är ett bra exempel på hur det ’nya normala’ kommer att se ut i efterdyningarna av pandemin, där ökat fokus kommer att ligga på hygienlösningar. Jag tror att vi alla kan vara överens om att platser där barn möts, arbetar och leker är grogrund för mikroorganismer, och därför har detta innovativa, hållbara och närproducerade produktsortiment en sådan potential, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

* Vid test enligt ISO 21702 sågs en minskning av SARS COV2 med 99,7 % efter 24 timmar jämfört med kontroll.

Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, VD, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, 
kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96

För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Polygiene Group är världsledande inom antimikrobiella teknologier och lösningar för luktkontroll. Vi behandlar hårda ytor och textilier för att säkerställa att dina produkter är bättre skyddade och mer hygieniska, och att du känner dig fräsch och luktfri. Som ledande ingredient brand arbetar vi med över 500 globala premium-varumärken inom våra affärsområden Product Protection och Freshness. Vi har ett brett utbud av teknologier som adderar värde till våra kunders produkter och gör det möjligt för konsumenter att leva ett mer medvetet liv. Vi erbjuder lösningar och behandlingar för produkter med teknologierna BioMaster, VeriMaster, ScentMaster och MasterPiece, BioStatic och OdorCrunch. Polygiene är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.